Morálne pohoršenie kvôli jednému prípravnému zápasu kdesi v Katare

Dlhšie som sa na tomto blogu nevyjadroval k futbalovému dianiu. Paradoxne, keď sa darí, a všetko ide tak ako má, klesá i moja motivácia niečo k tomu písať. Rád chválim, ale nerád chválim príliš. A Slovanu zatiaľ vychádza táto sezóna nad očakávania dobre, tak mi bolo trápne neustále chváliť. Oveľa jednoduchšie je písať o kontroverziách. Jedna taká sa udiala na sústredení belasých v Katare, kde odohrali prípravný zápas s Dynamom Moskva.

Samozrejme sa hneď strhla mediálna lavína, a bulvárni novinárčekovia si znovu prišli na svoje. A opäť sa v pravom svetle ukázali tí najsprávnejší moralisti z veľkých médií, predovšetkým zo SME.sk a Šport.sk. Namiesto toho, aby takúto vec vyriešili jedným, maximálne dvomi článkami, opäť priniesli smršť textov, kde prejavili všetky svoje komplexy.

Videli sme to už X-krát predtým, naposledy v „kauze“ Hudáček. Keď ho angažovalo Kladno, zdvihla sa vlna odporu, napriek tomu, že bol takmer rok bez klubu. Odpor nastal iba preto, že ešte v minulej sezóne hral v KHL. Od moralistov v SME a Športe sme sa dočítali, ako sme veľmi zaostalí, aký strašný je Hudáček imbecil, a že Česi ukázali svoju veľkosť, keď ho po dvoch dňoch kopli do zadku. Čo na tom, že s ním predtým bez problémov podpísali zmluvu, a nevideli na tom nič zlé.

Hudáček si však do dvoch dní našiel nový klub, a hrá v Nemecku za ešte lepšie peniaze než aké by dostal v Kladne. SME.sk však už nemalo potrebu písať o tom, akí sú Nemci prehnití, že ho angažovali. Na to by sa zrejme čitatelia nechytili…

Podobne teraz vidíme hejtové články na futbalový Slovan za jeden prípravný zápas proti Ruskému klubu kdesi v Katare. Za istých okolností by to nikoho nezaujímalo, ale treba účinne moralizovať a získavať lacné clicky. Preto nestačil jeden či dva články, ale bolo treba ich vydať šesť. Lebo clicky.

Veľavravné je aj to, že SME.sk citovalo oficiálne vyhlásenie Slovana, z ktorého si vzalo iba to, čo sa mu hodilo. Teda úplne vynechali pasáž o aktívnej pomoci Slovana Ukrajincom, či o zamestnávaní ukrajinských utečencov firmou Grafobal. To sa totiž SMEčku nehodí do naratívu.

Veľavravné je aj to, že SME.sk citovalo oficiálne vyhlásenie Slovana, z ktorého si vzalo iba to, čo sa mu hodilo. Teda úplne vynechali pasáž o aktívnej pomoci Slovana Ukrajincom, či o zamestnávaní ukrajinských utečencov firmou Grafobal. To sa totiž SMEčku nehodí do naratívu.

A čo sa týka Slavie Praha, to je kapitola sama o sebe. Slavia v záujme získania PR bodov zrušila prípravný zápas so Slovanom. Lebo vraj vojna, kolaborácia, Rusko.

Z môjho pohľadu ide od Slavie o dosť pokrytecký postoj, keďže sama Slavia sa nechala 8 rokov financovať zločineckým čínskym komunistickým režimom, a spojencami Putina. Čínski komunisti si cez Slaviu urobili sféru vplyvu pre svoju propagandu v Európe. Ale chápem, čínske prachy nesmrdia. Teraz už Slaviu dva mesiace vlastní český miliardár, tak na všetky hriechy z posledných rokov sa efektívne zabudlo.

Aké šľachetné.

Ešte som cteným čitateľom tohto blogu dlžný svoj názor, čo si vlastne myslím o zápase Slovana s Dynamom Moskva. Priznám sa, že osobne je mi to jedno, či Slovan odohral prípravu s ruským klubom alebo nie. Chápem aj argument, že na sústredení potreboval konfrontáciu s aspoň jedným silnejším klubom. Vedenie klubu však mohlo predpokladať ostré moralistické reakcie zo strany slovenských novinárov vševedov, ktorí si radi nájdu akúkoľvek zámienku, len aby mohli získať lacné, bezpracné klikačky.

Z tohto pohľadu otvorene hovorím, že vedenie Slovana zlyhalo. Zlyhal starší i mladší Kmotrík, zlyhalo mediálne oddelenie, a zlyhal každý, kto sa podieľa na komunikačnej stratégii klubu. Tento jeden zápas naozaj nestál za poškodenie imidžu, ktoré teraz nastalo. A to napriek tomu, že slovenskí športoví novinári sú skupinou, ktorú dlhodobo netreba brať vážne. Redakcia, ktorá zamestnáva napríklad „novinára“ Pavla Spála, si nezaslúži rešpekt.

Napriek tomu som ako fanúšik Slovana veľmi smutný z toho, že vedenie môjho klubu neprejavilo lepší strategický odhad, a nezdržalo sa prípravného zápasu s klubom z krajiny, ktorou i ja otvorene pohŕdam!

Ako fanúšik Slovana veľmi smutný z toho, že vedenie môjho klubu neprejavilo lepší strategický odhad, a nezdržalo sa prípravného zápasu s klubom z krajiny, ktorou i ja otvorene pohŕdam!

Author: Loguv

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *