Krutá prehra v Grazi. Keď hráme iba jeden polčas, nemáme nárok

Na dnešný zápas v Grazi som sa veľmi tešil. Blížiaci sa súboj som pred telkou prežíval už minimálne hodinu pred výkopom, a sledoval som aj štúdio rakúskej televízie, i zábery našich. Lenže, ako to tak býva, keď sa na niečo veľmi tešíte, obvykle to nedopadne dobre. A dnes sa to žiaľ potvrdilo. Slovan prehral v Grazi 1:4 a fakticky sa lúči s Európou už po prvom zápase. Hoci som inak prehnaný optimista, tak odveta na Tehelnom poli bude už iba formalitou.

Paradoxne, kým bol stav 3:1, tak som ešte veril, že aj v odvete budeme mať o čo hrať. Ale po neuveriteľne hlúpo inkasovanom štvrtom góle v nadstavenom čase som len zalomil rukami, a budem sa tešiť až na ďalšiu európsku sezónu.

Keď to stručne zhrniem, súperovi sme dovolili gól z prvej i poslednej strely na bránku. Sami sme využili prvú obrovskú šancu (výborný Rodriguez), a trestuhodne zahodili druhú tutovku (typický Strelec). Najhoršie však bolo, že aj Barseghjanova spálená zaujímavá príležitosť v posledných sekundách prvého polčasu akoby úplne zmenila obraz hry. Po zmene strán sme si už neškrtli, v podstate akoby sme na trávniku neboli.

Ale dobre, aj stav 2:1 by ešte bol prijateľný. Lenže darovať súperovi takú lacnú penaltu, to sa v tejto fáze jednoducho nemôže stať. Naša hra sa však nezlepšila ani za stavu 3:1, a štvrtý inkasovaný gól v nadstavenom čase akoby len podčiarkol našu nemohúcnosť v druhom polčase.

Neriešim Weissovo vylúčenie, to určite zápas nerozhodlo. Zápas rozhodla naša neuveriteľná pasivita v druhom polčase, ktorá nás už po tomto prvom súboji pripravila o nádej na možný postup.

Mrzí ma to, veľmi, pretože prvý polčas ukázal, že sme rozhodne mali na to, aby sme so Sturmom Graz hrali vyrovnanú partiu. Žiaľ, v Európe sa každá chyba trestá, a my sme tých zásadných dnes urobili minimálne poltucet.

Jediné pozitívum dnešného zápasu je v osobe Gersona Rodriguesa. Tento hráč sa zatiaľ ukazuje vo veľmi dobrom svetle. Behá, bojuje, a jeho šance sú vždy nebezpečné. To môže byť veľmi dobrý prísľub do letných predkôl, pokiaľ sa nezblázni, a nájde motiváciu hrať dobre aj v zápasoch, kde už o moc nepôjde.

Author: Loguv

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *