Dojmy zo zápasov proti Haife

V súbojoch 3. predkola Ligy majstrov medzi slovenským a izraelským majstrom postúpil jednoznačne lepší tím. Ako zanietený fanúšik Slovana musím športovo zablahoželať súperovi z Haify, že sme na nich nemali. A tušil som to už pred prvým zápasom, preto som bol veľmi sklamaný, keď Šerif Tiraspoľ nedokázal udržať postupový výsledok v 2. predkole s Haifou, hoci ešte v 85. minúte bol postupujúcim tímom, a pre nás by bol v 3. predkole oveľa prijateľnejší.

Nesťažujem sa, len konštatujem…

A teraz moje dojmy z oboch zápasov proti Haife.

V oboch zápasoch sme mali na viac než sme nakoniec ukázali. Mrzel ma rýchle inkasovaný gól v prvom zápase, ale stáva sa. Ešte viac ma však mrzelo veľmi rýchle inkasovanie po našom vyrovnaní na 1:1. Jednoducho gól Haify na 1:2 v 15. minúte zápasu v Bratislave bol podľa mňa rozhodujúci v celej sérii. Iba neprehra doma nám totiž dávala šancu do odvety. Už minuloročné zápasy s Olympiakosom i s Bazilejom ukázali, že proti silným súperom dokážeme uhrať remízu, ale nedokážeme ich poraziť viac ako raz. Preto som príliš neveril v postup po našej prehre s Haifou v Bratislave.

Na druhej strane, trochu viac optimizmu mi vlial náš perfektný úvod v izraelskej odvete. Mali sme 2 až 3 veľké šance, a mali sme z toho dať minimálne jeden gól. Ak takéto šance nepremeníme, nemôžeme pomýšľať na zázrak.

Mimochodom, súper skóroval z prvej vážnejšej šance aj v Bratislave, aj doma v Izraeli. A pri polčasovom góle do šatne na 2:0 bolo rozhodnuté. Zápas sa uzavrel. Šanca zhasla.

Úprimne však priznávam, že nie som sklamaný. Oveľa väčšie sklamanie som pociťoval po minuloročnom vypadnutí s Ferencvárosom, i po nešťastnom osemfinále s Bazilejom.

Tentoraz ma vypadnutie tak veľmi nemrzí. Verím, že Slovan lepšie zvládne ďalšie výzvy. Aris Limassol je náročný súper, hrajú tam prakticky len zahraniční skúsení hráči, ale naši chlapci môžu hrať uvoľnene. Konferenčnú ligu máme istú, prípadný postup do skupiny Európskej ligy by bol veľmi príjemný bonus.

Z hľadiska nášho koeficientu si však myslím, že vhodnejšie pre nás by bolo hrať Konferenčnú ligu. Dokážeme v nej uhrať viac bodov do koeficientu než v skupine EL.

Ale verím, že s týmto nebudeme kalkulovať, a že hráči dajú do zápasov 4. predkola úplne všetko.

Verím, že Slovan lepšie zvládne ďalšie výzvy. Aris Limassol je náročný súper, hrajú tam prakticky len zahraniční skúsení hráči, ale naši chlapci môžu hrať uvoľnene. Konferenčnú ligu máme istú, prípadný postup do skupiny Európskej ligy by bol veľmi príjemný bonus.

Author: Loguv

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *